Header Ads

 • Semasa

  Semakan Spas Ibu Bapa NKRA Online

  Semakan Spas Ibu Bapa NKRA Online - Semakan Keputusan Peperiksaan merupakan sistem analisis peperiksaan sekolah yang diwujudkan oleh pihak Kementerian Pendidikan bagi memudahkan ibu bapa membuat semakan keputusan peperiksaan sekolah anak mereka. Sistem Semakan SAPS Ibu Bapa ini akan memaparkan slip keputusan serta markah peperiksaan pelajar, lantas memudahkan ibubapa untuk memantau prestasi akademik anak masing-masing. Berikut adalah maklumat berkaitan SAPS Semakan Ibu Bapa yang dapat dikongsikan pada anda semua.

  Semakan Spas Ibu Bapa NKRA Online

  • Semakan keputusan SAPS Ibu Bapa 2017 Sisitem Analisis Peperiksaan klik SAPS IBU BAPA
  Spas Ibu Bapa

  SAPS Ibu Bapa Semakan Keputusan Peperiksaan

  Senarai Keputusan Peperiksaan yang boleh disemak adalah:

  • Keputusan Peperiksaan Sekolah Rendah (Darjah 1 – 6)
  • Keputusan Peperiksaan Sekolah Menengah (Tingkatan 1 – 5)

  Antara Jenis Keputusan Peperiksaan yang boleh disemak adalah:

  • Peperiksaan Awal Tahun
  • Pertengahan Tahun
  • Peperiksaan Akhir Tahun
  • Ujian Selaras
  • Trial Exams (Peperiksaan Percubaan)

  Spas Ibu Bapa NKRA Online Semakan Peperiksaan

  Berikut adalah kaedah dan langkah-langkah Semakan Keputusan Peperiksaan SAPS Ibu Bapa:
  1. Anda boleh lawati laman web SAPS Untuk Semakan Ibubapa untuk ke menu utama.
  Pilih jenis peperiksaan ingin disemak, samada Ujian, Peperiksaan Pertengahan Tahun, Peperiksaan Akhir Tahun, UPSR, PMR, dan SPM dan sebagainya. Kemudian klik Papar Slip Keputusan atau untuk paparan yang lebih terperinci, klik Papar Markah Peperiksaan. Semoga perkhidmatan ini dapat membantu meningkatkan prestasi akademik para pelajar secara tidak langsung.

  2. Masukkan nombor kad pengenalan atau sijil lahir pelajar (tanpa dash “-” atau space). 3. Pilih sama ada Sekolah Rendah atau Sekolah Menengah, dan pilih Tahun peperiksaan. 4. Klik butang Semak Laporan, dan anda akan dibawa ke submenu seperti paparan di bawah:
  SAPS Ibu Bapa Semakan Peperiksaan

  5. Pilih jenis peperiksaan ingin disemak, samada Ujian, Peperiksaan Pertengahan Tahun, Peperiksaan Akhir Tahun, Trial Exams dan sebagainya. 6. Kemudian klik Papar Slip Keputusan atau untuk paparan yang lebih terperinci, klik Papar Markah Peperiksaan.

  SAPS Ibu Bapa 2017/ 2018 Semakan Peperiksaan

  Tarikh Kemasukan Markah Peperiksaan SAPS 2017

  Berikut adalah Tarikh Penting Kemasukan Markah Peperiksaan SAPS tahun 2017 untuk Sekolah Rendah dan Sekolah Menengah di Malaysia. Tarikh Kemasukan Markah Peperiksaan SAPS 2017 ini memaparkan jenis peperiksaan, tarikh mula dan akhir key in markah.


  tarikh kemasukan markah peperiksaan saps 2017

  Nota :  Tarikh yang sama boleh digunapakai bagi tahun 1 – 5 dan tingkatan 1, 2 dan 4 untuk kegunaan sekolah masing-masing Semoga perkhidmatan SAPS Semakan Ibu Bapa yang diwujudkan oleh Kementerian Pendidikan ini dapat membantu ibubapa.

  Dalam memantau dan membantu meningkatkan prestasi akademik para pelajar secara tidak langsung. Tahniah kepada pelajar yang lulus dengan cemerlang dalam keputusan peperiksaan anda. Semakan Spas Ibu Bapa NKRA Online

  No comments

  Post Top Ad

  Post Bottom Ad